Anno 2019

Vanaf 2009 is er een tijdperk ingeluid dat we het allemaal wat minder krijgen, onzekerheid over je baan en inkomen wat dan gelijk refereert aan minder werk dus ook minder werkgelegenheid, vanaf 2016 zien we gelukkig weer een stijgende lijn en laten we met zijn allen proberen die lijn vast te houden.
Dat er minder werk is, is was voor u als afnemer natuurlijk alleen maar gunstiger want een overschot aan diensten in een krimpende markt zorgt tenslotte voor prijsdalingen en dat is nou precies waar de schoen wringt.
De meeste collega’s konden jarenlang de hoofdprijs vragen, het werk kregen ze toch wel maar nu zullen ook deze collega’s een behoorlijke stap terug moeten doen.
Maar wat nou als je al jaren bezig bent en je hebt nooit de hoofdprijs gevraagd, altijd bescheiden prijzen berekend met in het achterhoofd houdende dat die instelling op een goede dag naar je toe begint te komen?
Aannemers waren werkelijk gehecht aan hun vaste Boorbedrijf, prijzen maakten niets uit.
Hoe kunnen jullie voor dat geld dezelfde kwaliteit leveren werd er wel eens aan ons gevraagd, het antwoord hierop is heel eenvoudig, door zelf niet zoveel nodig te hebben en nu merk je dat dezelfde Aannemers toch naar de prijs gaan kijken en vervolgens een rot gevoel beginnen te krijgen omdat hun Boorbedrijf opeens wel met een flinke korting kunnen komen om maar verzekerd te zijn van werk.
Daarbij komt ook nog dat er heel wat veranderd is in de Wetgeving op het gebied van veiligheid, wat hele forse investeringen vergt wat je nu op een bord gepresenteerd krijgt. Daarom vinden wij het belangrijk om al te investeren als er stemmetjes opgaan dat er MISSCHIEN maatregelen komen met betrekking op de Wetgeving zodoende ben je altijd voorbereid op wat komen gaat en kom je nooit voor verrassingen te staan.
Ken je markt, luister naar de mensen, Particulier, Installateur of Aannemer, doe nooit of je alles beter weet, luister naar wat een ander te zeggen heeft en weerleg dat nooit.
Neem alles in overweging en wees niet te trots, zorg dat je altijd de beste oplossing aandraagt en nooit de duurste, wees eerlijk en direct en duidelijk op een manier dat er ook nog ruimte is voor een andere visie.
Kijk naar jezelf en durf eerlijk naar je zwakke punten te kijken en werk daaraan, op die manier komen we deze moeilijke tijd wel door.
Dave en Moniek Rietdijk